Cenik zobozdravstvenih storitev

Sowelo, zobozdravnik, ki je Kul.

Verjamemo v kakovost naših storitev, vse cene so transparentne in javno dostopne. Na svoje delo nudimo garancijo. Pri nas je možno plačilo z gotovino in kreditnimi karticami. Pionirjem nudimo možnost plačila s kriptovalutami, storitev omogoča GoCrypto.

1. Prvi obisk – pregled

Prvi pregled in posvet pri zobozdravniku

0 €

Pogovorimo se, spoznajmo ob prijetni kavi in nato poglejmo kako Vam lahko pomagamo pri doseganju zastavljenih zobozdravstvenih ciljev.

Računalniško podprt študijski model s protetičnim planom rehabilitacije - DSD (Digital Smile Design)

180 €

Izdelava digitalnega modela načrtovane protetične rehabilitacije. DSD je tehnično orodje, ki se uporablja za digitalno oblikovanje in spreminjanje nasmeha strank ter jim pomaga, da si ga vnaprej vizualizirajo z ustvarjanjem in predstavitvijo digitalne makete novega nasmeha, preden pričetkom del. *Če se odločite za naše storitve, se DSD obračuna pri protetičnih delih.

2. Konzervativa

bela plomba

Anestezija in/ali uporaba koferdama

0 €

Anestezija, ključnega pomena za vsak zobozdravniški poseg. Ni potrebe po strahu in bolečinah, sprostite se. Koferdam je opno, ki izolira zob od ustne votline z njim zagotovimo suho delovno okolje in tako dolgo življenjsko dobo zalivke (plombe)

Otroška zalivka / plombica

60 €

Otroške plombice so napravljene iz posebnih barvnih materialov. Na voljo so v različnih barvah tako lahko otrok sam izbere kakšno barvo želi; vse od pinki, rumene, do modre in zelene, ter še odtenki vmes :).

Desenzibilizacija zobnega vrata

50 €

So vaši zobni vratovi občutljivi na toplo, hladno, sladko in/ali slano? Občutljivosti pa niste rešili s premazom ali z zobno pasto za občutljivo zobovje? Ni problema, zobni vrat vam zaščitimo z belo kompozitno plombo.

Bela (kompozitna) plomba

70 - 120 €

Kompozitne (bele) zalivke (plombe) so zlati standard v zobozdravstvu. So izjemnega estetskega videza, imajo izredno stabilnost in večletno življenjsko dobo.

Inlay, Onlay ali Overlay

310 €

Odlična alternativa prevlekam za tiste, ki dajejo prednost minimalno invazivni terapiji, pri pripravi zoba ni potrebe po obsežnem brušenju kot pri prevleki. Izdelani so iz porcelana in žlahtnih kovin (zlato). Izdelani so v zobotehničnem laboratoriju, tako je oblika identična naravni anatomiji zoba. Grizni in stiki s sosednjimi zobni so popolnoma urejeni. Pri ustrezni higieni imajo dolgo življenjsko dobo; se ne obrabljajo in ne zabarvajo, tako kot plombice (zalivke).

Zalitje fisure

30 €

Na površini zob je mnogo zarez in jamic - fisur, ki jih težje očistimo in tako predstavljajo idealno gojišče bakterij, ki povzročajo karies. Da bi se nastanku kariesa izognili, priporočamo preventivno zalitje fisur z belim ali prozornim kompozitnim materialom. Statistično je zalitje fisur eden najboljših preventivnih posegov v zobozdravstvu.

Zobni nakit - kristalček

50 €

Zobni nakit poudari Vaš atraktiven nasmeh in je modna smernica s katero izkazujete Vašo eleganco in lep nasmeh. Postopek pritrditve je popolnoma neboleč in neinvaziven - ne poškodujemo zoba in se lahko odstrani brez vidne sledi.

Notranje beljenje zoba

80 €

Je Vaš zob potemnel in moti drugače popolno zobovje? Oziroma imate črni/temen zob? Ponujamo rešitev, notranje beljenje zoba; povrnite mu bel sijaj. V ceno je vštetih več tretmajev*

3. Paradontologija

vnetje dlesni

Čiščenje zobnega kamna z ultrazvokom + poliranje - lok

50 €

Pri profesionalnem čiščenju zobnega kamna s pomočjo ultrazvoka najprej odstranimo trde zobne obloge ob vsakem zobu, nato sledi poliranje zob s posebno pasto. Poliranje zobem povrne gladko in sijočo površino, na katero se obloge težje prilepijo, kar vam omogoča, da lažje poskrbite za zdravje svojih zob in dlesni.

Čiščenje zobnega kamna z ultrazvokom + poliranje

90 € 80 €

Pri profesionalnem čiščenju zobnega kamna s pomočjo ultrazvoka najprej odstranimo trde zobne obloge ob vsakem zobu, nato sledi poliranje zob s posebno pasto. Poliranje zobem povrne gladko in sijočo površino, na katero se obloge težje prilepijo, kar vam omogoča, da lažje poskrbite za zdravje svojih zob in dlesni.

Luščenje in glajenje zobne korenine, kiretaža - po zobu

25 €

Pri kiretaži luščimo in gladimo zobne korenine, odstranimo vneto tkivo in očistimo žepek. Uporablja se lokalna anestezija, da se kiretaža opravi neboleče. V primerih, ko to ne zadostuje, odgrnemo dlesen od zob in kosti ter natančno očistimo zobne korenine, zagladimo robove in dlesen prišijemo nazaj.

Ozonska terapija

50 €

Ozon omogoča zdravljenje kariesa brez vrtanja in uporabe injekcij. S pomočjo posebnega aparata se ozon sprosti po zobu in uničuje bakterije, ki povzročajo škodo na zobu. Dodatno se ozon pogosto uporablja za razkuževanje tkiva in njegovo oskrbo s kisikom po odstranitvi zob – to zmanjša možnost pojava okužb in bolečin; oskrba s kisikom pa pospešuje regeneracijo tkiva in pospešuje celjenje ran. Terapija je enostavna, brez bolečin in učinkovita. Dodatno z ozonom lahko dosegamo izjemne rezultate pri zdravljenju herpesa in aft.

Stabilizacija majavih zob s karbonsko mrežico - po zobu

35 €

Včasih se nam zgodi, da se zobje zaradi parodontoze začno majati. Takrat Vam svetujemo karbonsko mrežico, ki stabilizira majave zobe. Po namestitvi mrežica brez motenj opravlja svoje delo, nanjo lahko v celoti pozabite. Uporabljamo jo v zgornji in spodnji čeljusti. Na zobe jo namestimo z materiali, ki se uporabljajo za izdelavo plombe (zalivke). Mrežica ne poškoduje zob.

4. Zdravljenje zob

zdravljenje zob

Prva pomoč pri bolečem zobu

60 €

Prva pomoč pri bolečini. Vključuje odprtje zoba, začetno čiščenje kanalov in vstavitev zdravila ter začasno zalivko. Vključen je antibiotik.

Revizija zoba, po kanalu / Revizija endodontskega zdravljenja zoba

40 €

Revizija zoba je zelo podobna zdravljenju zoba, le, da se najprej s pomočjo posebne tekočine (Citrosol oz. Eucalyptol) odstrani staro polnilo, nato se izvede tradicionalno koreninsko zdravljenje kanalov.

Koreninsko zdravljenje zoba, po kanalu

100 €

Zdravljenje je potrebno, ko pride do odmrtja zobnega živca, pri nas je popolnoma brez bolečin, prvi korak je anestezija, da med posegom ne čutite ničesar. Najpogostejši vzrok za odmrtje je karies, vendar je lahko vzrok tudi udarec v zob ali pok zoba, ki sega do živca. V primeru, da mrtvega zoba ne zdravimo, lahko nastane boleča gnojna oteklina. Zobje imajo od enega do štiri kanale. Nepravilno zdravljen zob je idealno gojišče bakterij – zaprte in zavarovane pred zunanjimi vplivi, se aneorobne bakterije razmnožujejo in negativno vplivajo na vaše zdravje. Raziskave so pokazale, da omenjene bakterije, lahko, povzročijo infarkt. Pri nas si ne dovolimo nepravilnega zdravljenja.

Zdravljenje koreninskih kanalov z ozonom

30 €

Ozonska terapija, sedaj tudi za koreninske kanale. Ozon temeljito prodre v koreninske kanale in uniči legla bakterij. Nepravilno zdravljen zob je idealno gojišče bakterij – zaprte in zavarovane pred zunanjimi vplivi, se aneorobne bakterije razmnožujejo in negativno vplivajo na vaše zdravje. Raziskave so pokazale, da omenjene bakterije, lahko, povzročijo infarkt. Pri nas si ne dovolimo nepravilnega zdravljenja.

5. Protetika

zobna protetika

FRC zatiček + dograditev

120 €

FRC zatiček se uporablja pri zdravljenih zobeh, saj so šibkejši od zdravih. V kanale zoba se vstavi FRC zatička in nato prevleko, vendar lahko manj poškodovane brez težav oskrbimo z zalivko. Poseg je popolnoma neboleč. Če dograditev zoba ni potrebna se računa samo FRC zatiček po ceni 90,00 €. V primeru, da strokovno ocenimo, da zob potrebuje več kot eden FRC zatiček, Vam tega vstavimo brezplačno.

Bruksistična opornica

190 €

Vsak izmed nas pozna vsaj eno osebo, ki se zbudi z glavobolom, se pritožuje, da jo pestijo težave z bolečinami v sklepih ipd. Morda je ta oseba opazila, da se krajšajo, obrabljajo in krušijo njeni zobje? Potem ji lahko pomagamo. Škrtanje ali stiskanje zob, poznano tudi kot bruksizem, predčasno obrabi naše zobe, povzroča notranje poke zob in škoduje našim sklepom.Da zavarujemo zobe in sprostimo napetost v mišicah, izdelamo posebno - bruksistično opornico, ki se nosi med spanjem. Opornica je personalizirana vašim zobem, saj se jim popolnoma prilega. Postopek izdelave je brez bolečin. Opornica blaži le simptome, bruksizma ne odpravi.

Izdelava in sidranje kompozitnega zoba na soseda

190 €

Ste brez zoba in nujno potrebujete novega? Ni problema. V enem obisku napravimo nov kompozitni zob in ga sidramo na sosednja s karbonskimi vlakni. Barvo in obliko zoba uskladimo s preostalimi.

Začasna prevleka, provizorij - zob - ordinacijski

30 €

Ste se kdaj spraševali ali med čakanjem na izdelavo prevlek dobite začasne - provizorij zobe ali čakate s pobrušenimi "špički"? Provizorije Vam v ordinaciji izdelamo, preden začnemo z brušenjem. Izdelamo jih iz iz semi-permanetnega materiala, ki obljublja življenjsko dobo tudi do 5 let. Provizorij ima odlične mehanske lastnosti in se do določene mere barvno prilagodi ostalim zobem. Po poliranju in končni obdelavi je primerljiv naravnim zobem. Zobe pod provizorijem Vam premažemo s posebno tekočino, da niso občutljivi na toplo, hladno in sladko. Z začasnimi zobmi že isti dan zapustite ordinacijo.

Začasna prevleka, provizorij - zob - laboratorijski

60 €

Ste se kdaj spraševali ali med čakanjem na izdelavo prevlek dobite začasne - provizorij zobe ali čakate s pobrušenimi "špički"? Provizorije Vam v ordinaciji izdelamo, preden začnemo z brušenjem. Izdelamo jih iz iz semi-permanetnega materiala, ki obljublja življenjsko dobo tudi do 5 let. Provizorij ima odlične mehanske lastnosti in se do določene mere barvno prilagodi ostalim zobem. Po poliranju in končni obdelavi je primerljiv naravnim zobem. Zobe pod provizorijem Vam premažemo s posebno tekočino, da niso občutljivi na toplo, hladno in sladko.V primerjavi z ordinacijskim provizorijem je laboratorijski neprimerljivo lepšega estetskega videza in zobom nudi večjo mero zaščite.Izdelava laboratorijskega provizorija zahteva vsaj dva delovna dni.

Zobna luska ali veneer Gaja - Emax (Porcelan | Keramika)

510 €

Z luskami lahko spremenimo obliko, položaj in barvo zob ter tudi zapremo oz. zmanjšamo razmake med zobmi. V primerjavi s prevlekami je za izdelavo luske potrebno zob le minimalno pobrusit. Pri brušenju si pomagamo s povečevalnimi lupami, da zares obrusimo samo kar je potrebno. Zobne luske so videti popolnoma naravno, izdelane so iz keramike, ki preseva svetlobo in daje zobem popolnoma naraven videz. Videz lusk prilagodimo Vašim obraznim značilnostim. P.S. brez skrbi, luske se ne bodo obarvale s pitjem kave, čaja, kajenja ali zaradi hrane.

Akrilna prevleka

150 €

Estetska prevleka v celoti izdelana iz poliakrilata. V ob cementiranju izrednega estetskega videza, vendar z leti spremeni barvo. Življenjska doba je v določenih pogojih primerljiva s kovinsko-porcelanskimi prevlekami, vendar je vprašljiva zaradi krhkosti materiala, saj nima kovinske podlage. Ne svetujemo uporabe pri več kot enem zobu iz na zadnjih zobeh, zaradi višjih griznih sil - večja možnost poka. V primeru mostičkov se cene prevlek seštevajo.

Polnoporcelanska prevleka

490 €

Biokompatibilna možnost – polno-porcelanske prevleke so izdelane iz keramike. Strah pred pokom keramike je z napredkom tehnologije in novih keramik odveč. Polno-porcelanske prevleke so na samem vrhu estetike, ker prosevajo svetlobo. Ta efekt je zelo pomemben pri posnemanju naravnih zob. Druga prednost je rob prevleke v barvi zoba. Tako ni bojazni, da bi se pri nasmehu videli sivi robovi prevlek, kot se to vidi pri kovinsko-keramičnih prevlekah. Dodatno prednost predstavlja biokompatibilnost, dlesen in ostala ustna tkiva jih zelo dobro sprejmejo. Pri alergikih je to izrednega pomena. V primeru mostičkov se cene prevlek seštevajo.

Monolitna Cirkon prevleka

290 €

Biokompatibilna možnost – cirkon prevleke prosevajo svetlobo, ta efekt je zelo pomemben pri posnemanju naravnih zob to nam omogoča pripravo vrhunskih estetskih zobnih nadomestkov, ki v celoti posnemajo naravni zob. Razlika ne opazite. Cirkon je v celoti biokompatibilen, ne povzroča alergijskih ali toksičnih reakcij - dlesni in ostala ustna tkiva zelo dobro sprejemajo cirkon. V primeru mostičkov se cene prevlek seštevajo.

Cirkon prevleka

390 €

Biokompatibilna možnost – cirkon prevleke prosevajo svetlobo, ta efekt je zelo pomemben pri posnemanju naravnih zob to nam omogoča pripravo vrhunskih estetskih zobnih nadomestkov, ki v celoti posnemajo naravni zob. Razlika ne opazite. Cirkon je v celoti biokompatibilen, ne povzroča alergijskih ali toksičnih reakcij - dlesni in ostala ustna tkiva zelo dobro sprejemajo cirkon. V primeru mostičkov se cene prevlek seštevajo.

Endokrona

510 €

3 v 1, endokrona kombinira FRC zatiček, dograditev zoba in cirkon prevleko. Uporablja se kadar nam razmere kot so neugoden potek koreninskih kanalov, tanke korenine in podobno ne dovoljujejo izdelave FRC zatička in nato prevleke.

Začasna delna zobna proteza ("žabica") ali imediatna proteza

380 €

Se uporabi po puljenju (ekstrakciji) zoba in služi kot začasni estetski pripomoček - da na mestu puljenja (ekstrakcije) ni luknje. Uporablja se do popolne celitve rane, potem jo zamenja trajna rešitev - zobni mostiček ali zobna proteza.Začasna proteza je bolj estetski pripomoček kot funkcionalni pripomoček.

Totalna zobna proteza

790 €

Totalna proteza je edina ne-implantološka možnost, kadar v ustih ni več nobenega zoba. Totalna proteza na zgornji čeljusti je napravljena tako, da se s pomočjo vakuma prisesa na nebo, tako ne izpade, ko odprete usta. Zaradi močnih vakuumskih sil je totalna proteza na zgornji čeljusti zelo dobro sprejeta; ne ovira govorjenja in prehranjevanja. V določenih primerih težavo predstavlja totalna proteza na spodnji čeljusti, saj lahko pride do močne resorpcije čeljustnih grebenov in posledično nestabilnosti; ni vakuma, ki bi fiksiral protezo - pada dol.

Podložitev in/ali reparatura proteze

250 €

Tudi Ferari med protezami mora občasno na “servis”. Vsako protezo je treba podložiti na približno 2 do 4 leta, saj prihaja do stalne spremembe podporne kosti in mehkih tkiv pod protezo. Podložitev je potrebna, da vas proteza ne “zažuli” oz. povzroči druge neprijetnosti - s stalnim premikanjem Vam oteži govorjenje in smejanje, pod protezo se lahko začnejo nabirati ostanki hrane ipd. V skrajnem primeru lahko tudi poči. Za podložitev proteze Vam v ordinaciji vzamemo odtis nato tehnik v laboratoriju dodela protezo. V večini primerov dobite protezo že naslednji dan.

Wizil proteza

980 €

V primerih ko manjka več zob in ni možnosti, da obesimo prevleko ali mostiček na zdrave zobe, rešitev predstavljajo proteze. Izvrstna lastnost protez je v tem, da, ob pravilnem vzdrževanju, ne povzročajo dodatnih težav z dlesnimi, zobnimi koreninami ali čeljustjo. Proteze so funkcionalne in estetske. Proteze s kovinskim ogrodjem (wizil proteze), so odporne na deformacije in pokanje. So zelo dobro nosljive (pri uporabi npr. ce-ka sider, vario krogel) nič ne plešejo in ne pokajo.

Zobni konus ali teleskopska prevleka - kos

290 €

Zobni konus ali teleskopska prevleka. Dve imeni za praktično isto zadevo. Nam najbližje poimenovanje je zobni konus.Zobni konus je stožčasta prevleka na zobu, njegov namen je stabilizacija totalne zobne proteze s silami trenja. Konus spolzi v ležišče na totalni zobni protezi in ji pomaga pri stabilizaciji.Totalna zobna proteza na konusih je v primerjavi s tradicionalno totalno protezo zahtevnejša, a je estetsko in funkcionalno primernejša ter stabilnejša (ne skače).Konusi so posebej primerni za zobe na spodnji čeljusti, saj totalna proteza, v večini primerov, nima grebena, da se ustvari vakuum in drži sama po sebi.Konusi so preprosti za čiščenje in vzdrževanje.

Ce-Ka Sidro - kos

200 €

Za wizil protezo brez kovinskih zapon morda še niste slišali, vendar obstaja, brez skrbi. Proteza se zob drži s posebnimi sidri, tako imenovanimi Ce-Ka sidri. Sidra nam omogočajo, da zapone odstranimo – s tem izboljšamo estetiko, udobje in življenjsko dobo wizilke in vaših zob, tradicionalna sidra na wizilki počasi »brusijo« vaš zob, s tem mu krajšajo življenje.

Meritev sklepov

200 €

Kadar se lotimo obsežnih protetičnih del npr. protez (na zgornji ali spodnji čeljusti), večjega števila prevlek ali daljšega mostu, smo skoraj edini v Sloveniji, ki uporabljamo napravo, ki z meritvami Vaših sklepov in griza, omogoča popolnoma naraven griz, brez dodatne obremenitve za Vaše sklepe. Dejstvo je, da proteze nikoli ne boste čutili kot Vaših zob, vendar je velika razlika ali se boste z njo počutili kot v udobnih čevljih ali pa v takšnih, ki Vas žulijo. Lahko nam zaupate. Ste kdaj dobili protezo ali daljši mostiček in griz ni bil “Vaš” ali so Vas boleli sklepi? Pri nas tega ne bo.

6. Kirurgija

Enostavno puljenje zoba

70 €

Odstranitev popolnoma uničenih oz. zdravje-ogrožajočih zob.

Komplicirano puljenje zoba (npr. separacija, šivanje, modrostni zobje)

190 €

Do zapletenega puljenja pride, kadar je treba rano zašiti, da proces celjenja ni oviran, lahko se tudi zgodi, da zaradi slabega stanja, zob poči in pride do separacije, takrat je potreben manjši kirurški poseg. Zapletena je lahko tudi ekstrakcija modrostnega zoba.

Predprotetsko puljenje zoba

70 € 30 €

V primeru, da se, pri nas, odločite za protetične izdelke, Vam nudimo puljenje po znatno ugodnejši ceni. Predprotetsko puljenje se upošteva za škrbine (ostanke korenin zoba) in zelo majave zobe.

Kolagen

30 €

Kolagen se vstavi v rano, ki nastane po puljenju zoba. Pomaga pri obnovi vezivnega in podpornega tkiva, tako pripomore k boljšemu celjenju rane.