Konzervativa

Anestezija (v kolikor se sanira en zob)

10 €

Anestezija, ključnega pomena za vsak zobozdravniški poseg. Ni potrebe po strahu in bolečinah, sprostite se.

Anestezija (v kolikor se sanira več zob)

10 € 0 €

Anestezija, ključnega pomena za vsak zobozdravniški poseg. Ni potrebe po strahu in bolečinah, sprostite se.

Enoploskovna zalivka Eva

30 €

Kompozitne (bele) zalivke (plombe) so zlati standard v zobozdravstvu. So izjemnega estetskega videza, imajo izredno stabilnost in večletno življenjsko dobo. Pri izdelavi kompozitnih zalivk je potrebno absolutno suho delovno okolje, pri nas ga dosežemo z uporabo koferdama (vštet v ceno) – modrega opna, ki izolira zob od ustne votline. Cena enoploskovnih zalivk je odvisna od njihove velikosti pri manjših, začetnih kariesih, je 30,00 €, medtem pri večjih lahko nanese tudi 60,00.

Dvoploskovna zalivka Maruša

60 €

Kompozitne (bele) zalivke (plombe) so zlati standard v zobozdravstvu. So izjemnega estetskega videza, imajo izredno stabilnost in večletno življenjsko dobo. Pri izdelavi kompozitnih zalivk je potrebno absolutno suho delovno okolje, pri nas ga dosežemo z uporabo koferdama (vštet v ceno) – modrega opna, ki izolira zob od ustne votline. Cena dvoploskovnih zalivk je odvisna od njihove velikosti pri manjših, začetnih kariesih, je 60,00 €, medtem pri večjih lahko nanese tudi 80,00.

Triploskovna zalivka Julija

80 €

Kompozitne (bele) zalivke (plombe) so zlati standard v zobozdravstvu. So izjemnega estetskega videza, imajo izredno stabilnost in večletno življenjsko dobo. Pri izdelavi kompozitnih zalivk je potrebno absolutno suho delovno okolje, pri nas ga dosežemo z uporabo koferdama (vštet v ceno) – modrega opna, ki izolira zob od ustne votline. Cena triploskovne zalivke je odvisna od njihove velikosti pri manjših, začetnih kariesih, je 80,00 €, medtem pri večjih lahko nanese tudi 90,00.

Notranje beljenje – seja

30 €

Je Vaš zob potemnel in moti drugače popolno zobovje? Ponujamo rešitev, notranje beljenje zoba; povrnite mu bel sijaj.

Zdravljenje zoba

Prva pomoč

40 €

Prva pomoč pri bolečini. Vključuje odprtje zoba, začetno čiščenje kanalov in vstavitev zdravila ter začasno zalivko.

Zdravljenje zoba, po kanalu

100 €

Zdravljenje je potrebno, ko pride do odmrtja zobnega živca, pri nas je popolnoma brez bolečin, prvi korak je anestezija, da med posegom ne čutite ničesar. Najpogostejši vzrok za odmrtje je karies, vendar je lahko vzrok tudi udarec v zob ali pok zoba, ki sega do živca. V primeru, da mrtvega zoba ne zdravimo, lahko nastane boleča gnojna oteklina. Zobje imajo od enega do štiri kanale. Nepravilno zdravljen zob je idealno gojišče bakterij – zaprte in zavarovane pred zunanjimi vplivi, se aneorobne bakterije razmnožujejo in negativno vplivajo na vaše zdravje. Raziskave so pokazale, da omenjene bakterije, lahko, povzročijo infarkt. Pri nas si ne dovolimo nepravilnega zdravljenja. Celoten potek zdravljenja si lahko preberete na naši spletni strani: sowelo.si/zdravljenje_zob/

Zdravljenje koreninskih kanalov z ozonom

100 €

Ozonska terapija, sedaj tudi za koreninske kanale. Ozon temeljito prodre v koreninske kanale in uniči legla bakterij. Nepravilno zdravljen zob je idealno gojišče bakterij – zaprte in zavarovane pred zunanjimi vplivi, se aneorobne bakterije razmnožujejo in negativno vplivajo na vaše zdravje. Raziskave so pokazale, da omenjene bakterije, lahko, povzročijo infarkt. Pri nas si ne dovolimo nepravilnega zdravljenja

Kirurgija

Enostavno puljenje

50 €

Odstranitev popolnoma uničenih oz. zdravje-ogrožajočih zob.

Komplicirano puljenje (npr. separacija, šivanje, modrostni zobje)

80 €

Do zapletenega puljenja pride, kadar je treba rano zašiti, da proces celjenja ni oviran, lahko se tudi zgodi, da zaradi slabega stanja, zob poči in pride do separacije, takrat je potreben manjši kirurški poseg. Zapletena je lahko tudi ekstrakcija modrostnega zoba.

Predprotetsko puljenje

80 € 30 €

V primeru, da se, pri nas, odločite za protetične izdelke, Vam nudimo puljenje po znatno ugodnejši ceni.

Paradontologija

Čiščenje kamna z ultrazvokom + poliranje - lok

40 €

Pri profesionalnem čiščenju zobnega kamna s pomočjo ultrazvoka najprej odstranimo trde zobne obloge ob vsakem zobu, nato sledi poliranje zob s posebno pasto. Poliranje zobem povrne gladko in sijočo površino, na katero se obloge težje prilepijo, kar vam omogoča, da lažje poskrbite za zdravje svojih zob in dlesni.

Čiščenje kamna z ultrazvokom + poliranje

80 € 70 €

Pri profesionalnem čiščenju zobnega kamna s pomočjo ultrazvoka najprej odstranimo trde zobne obloge ob vsakem zobu, nato sledi poliranje zob s posebno pasto. Poliranje zobem povrne gladko in sijočo površino, na katero se obloge težje prilepijo, kar vam omogoča, da lažje poskrbite za zdravje svojih zob in dlesni.

Ozonska terapija

30 €

Ozon omogoča zdravljenje kariesa brez vrtanja in uporabe injekcij. S pomočjo posebnega aparata se ozon sprosti po zobu in uničuje bakterije, ki povzročajo škodo na zobu. Dodatno se ozon pogosto uporablja za razkuževanje tkiva in njegovo oskrbo s kisikom po odstranitvi zob – to zmanjša možnost pojava okužb in bolečin; oskrba s kisikom pa pospešuje regeneracijo tkiva in pospešuje celjenje ran. Terapija je enostavna, brez bolečin in učinkovita. Dodatno z ozonom lahko dosegamo izjemne rezultate pri zdravljenju herpesa in aft.

Protetika

FRC zatiček + dograditev

90 €

Zatiček FRC se uporablja pri zdravljenih zobeh, saj so šibkejši od zdravih, zato velikokrat zahtevajo vstavitev koreninskega FRC zatička in nato prevleko, vendar lahko manj poškodovane brez težav oskrbimo z zalivko. Poseg je neboleč. Če dograditev zoba ni potrebna se računa samo FRC zatiček po ceni 70,00 €.

BASIC - kovinsko-porcelanska prevleka

190 €

Kovinsko-porcelanske prevleke imajo ogrodje iz kovine, na katerega se napeče porcelan. Kovina je lahko nežlahtna (npr. medicinsko jeklo) ali žlahtna (npr. zlato). Žlahtna kovina – zlato, je odlična za prevleko, saj s svojimi lastnostmi uničuje bakterije in zaradi mehkosti, v primerjavi z medicinskim jeklom, s pomočjo griznih sil sama zapolni mikro-razpoke, v katerih se lahko zaredijo bakterije.

STANDARD - kovinsko-porcelanska prevleka

220 €

Nadgradnja BASIC kovinsko-porcelanske prevleke. Da skrijemo temen rob kovinsko-porcelanskih prevlek ima dodano tanko plast porcelana pod ravnijo dlesni, na takšen način se do določene mere približamo estetiki polno porcelanskih prevlek s cenovno ugodnostjo kovinsko-porcelanskih prevlek.

BASIC - polnoporcelanska prevleka

320 €

Biokompatibilna možnost – polno-porcelanske prevleke so izdelane iz keramike. Strah pred pokom keramike je z napredkom tehnologije in novih keramik odveč. Polno-porcelanske prevleke so na samem vrhu estetike, ker prosevajo svetlobo. Ta efekt je zelo pomemben pri posnemanju naravnih zob. Druga prednost je rob prevleke v barvi zoba. Tako ni bojazni, da bi se pri nasmehu videli sivi robovi prevlek, kot se to vidi pri kovinsko-keramičnih prevlekah. Dodatno prednost predstavlja biokompatibilnost, dlesen in ostala ustna tkiva jih zelo dobro sprejmejo. Pri alergikih je to izrednega pomena.

STANDARD - wizil proteza

320 €

V primerih ko manjka več zob in ni možnosti, da obesimo prevleko ali mostiček na zdrave zobe, rešitev predstavljajo proteze. Izvrstna lastnost protez je v tem, da, ob pravilnem vzdrževanju, ne povzročajo dodatnih težav z dlesnimi, zobnimi koreninami ali čeljustjo. Proteze so funkcionalne in estetske. Proteze s kovinskim ogrodjem (wizil proteze), so odporne na deformacije in pokanje. So zelo dobro nosljive (pri uporabi npr. ce-ka sider, vario krogel) nič ne plešejo in ne pokajo.

STANDARD - Totalna proteza

320 €

Totalna proteza je edina ne-implantološka možnost, kadar v ustih ni več nobenega zoba. Totalna proteza na zgornji čeljusti je napravljena tako, da se s pomočjo vakuma prisesa na nebo, tako ne izpade, ko odprete usta. Zaradi močnih vakuumskih sil je totalna proteza na zgornji čeljusti zelo dobro sprejeta; ne ovira govorjenja in prehranjevanja. V določenih primerih težavo predstavlja totalna proteza na spodnji čeljusti, saj lahko pride do močne resorpcije čeljustnih grebenov in posledično nestabilnosti; ni vakuma, ki bi fiksiral protezo - pada dol.

Meritev sklepov

200 €

Kadar se lotimo obsežnih protetičnih del npr. protez (na zgornji ali spodnji čeljusti), večjega števila prevlek ali daljšega mostu, smo skoraj edini v Sloveniji, ki uporabljamo napravo, ki z meritvami Vaših sklepov in griza, omogoča popolnoma naraven griz, brez dodatne obremenitve za Vaše sklepe. Dejstvo je, da proteze nikoli ne boste čutili kot Vaših zob, vendar je velika razlika ali se boste z njo počutili kot v udobnih čevljih ali pa v takšnih, ki Vas žulijo. Lahko nam zaupate. Ste kdaj dobili protezo ali daljši mostiček in griz ni bil “Vaš” ali so Vas boleli sklepi? Pri nas tega ne bo.

  • +386 70 541 945
  • info@sowelo.si
  • Lovrenc na Dravskem polju 37/D

Vse pravice pridržane, ZZ Dolenc 2020

  • +386 70 541 945
  • info@sowelo.si
  • Lovrenc na Dravskem polju 37/D

Vse pravice pridržane, ZZ Dolenc 2020