Parodontologija

Home / Parodontologija

Kdo smo?

Smo podjetje z družinsko tradicijo, stranke nam zaupajo že 20 let in več.

Nudimo zobozdravstvene storitve brez dolgih čakalnih vrst in v sproščenem ambientu. S strokovnim in usposobljenim timom, sodobnimi pristopi ter opremo in kakovostnimi materiali.

PARODONTOLOGIJA

Skrb za zdravje Vaših dlesni. Imate morda vnete dlesni?

Vnete dlesni – krvavitev dlesni

Statistike pravijo, da dandanes izgubimo več zob zaradi paradentoze kot kariesa. Če ne želite biti del te statistike, Vam priporočamo da berete naprej.

Vam je kdaj zobozdravnik rekel, da imate občutljive dlesni, saj zakrvavijo že ob najnežnejšem dotiku? Ne se s tem sprijazniti, krvavitev dlesni nikoli ni nedolžna.

50 odtenkov vnetih dlesni

Najprej razložimo pojem paradentoza. Parodontoza je kronično vnetje dlesni, kosti, korenine in vezivnega tkiva zoba. Povzročijo jo bakterije, ki se prehranjujejo z ostanki zobnih oblog, ki se lepijo na celotno površino zoba.

Pri neoptimalni ustni higieni se bakterije začnejo nenadzorovano razmnoževati in telo se odzove z vnetjem. V začetni fazi to imenujemo gingvitis – vnetje dlesni, s časom bakterije prodrejo globlje in načnejo podporna tkiva zoba, nastane parodontoza. Bakterije izločajo strupene snovi in lahko povzročijo resne težave v celotnem telesu.

Ste vedeli, da so najnovejše raziskave odkrile povezavo med parodontozo in demenco? Če to ni dovolj, parodontoza dvakrat do trikrat poveča verjetnost za nastanek infarkta ter drugih težav s srcem in ožiljem. Parodontoza tudi, dokazano, poveča možnost zapletov med nosečnostjo.

V boju proti vnetim dlesnim in parodontozi

Prvi korak terapije je odstranitev zobnega kamna z vidnih površin zoba in tistih skritimi pod dlesnijo. Zobni kamen odmika dlesen in olajša predor bakterij pod dlesen, dodatno je hrapava površina zobnega kamna idealno zavetišče raznim bakterijam.

Drugi korak terapije je mehansko čiščenje in glajenje zobnih korenin, v tem delu terapije se odstranijo kolonije bakterij in zgladi površina korenin, da se bakterije nanjo težje zalepijo.

Tretji korak je ozonska terapija, ki ustvari oksidativni izbruh (uniči preostale bakterije), učinkovito razkuži območje, posledično izboljša pretok krvi, imunski sistem in pospeši celjenje. Ozonsko terapijo je potrebno ponoviti večkrat.

Več o pravilni negi in povezavi med zobmi ter splošnim zdravjem telesa si lahko preberete v našem članku.

Če je okužba, ki povzroča parodontozo, pravilno pozdravljena, bodo krvavitve in vnete dlesni stvar preteklosti.

Vabimo Vas k ogledu ostalih področij dela.

Nudimo celovite, brezbolečinske zobozdravstvene storitve.

Želite več informacij? Pokličite nas na 070 541 945 ali 041 985 046, z veseljem odgovorimo na Vsa vaša vprašanja.

%d bloggers like this: